fredag 27 augusti 2010

Snälla Wenger, ge oss en målvakt.

Nu är det fredag morgon, du har fått in din mugg kaffe på rummet och chefen tror att du jobbar. Men vad gör du i stället? Jo, du gör det enda självklara i dessa tider; du irrar runt på webben i jakt på heta indikationer på att en målvakt är på väg in. Och här behöver du ju inte hysta in länkar, alla förstår ju själva hur det har gått.

"The goalkeeperdeal is dead", typ. "Vi har fyra oerhört kompetenta målvakter bla bla bla". Och en isande undring i mig väckes: Tänk om detta inte bara är det vanliga Wengersnacket som han anser sig alltid behöva köra. Att detta inte bara är uppåttjacket inför helgens match, där alla aktuella aktörer måste känna att bossen tycker just de är bäst i världen på sin position. Tänk om Wenger, mot all sans och balans, rim och reson, whattevva, inte tänker inhandla någon målvakt? Lex Guris come true...

För oavsett om vi hurrar för unga ryska atleter, gamla erfarna aussies eller leftovers från eastland, så verkar de flesta vara överens om att en ny målvakt måste inhandlas. Vi kan ju inte spendera ännu en säsong i ”vi tar och ger motståndarna ett upp, så får vi lite mer att kämpa med”-andan. Wenger måste väll för allt i världen se det vi, alla ser? Självklart ser han annat också, vet mer än oss, har hand om laget 24/7, men han kan väll inte ha missat de där 90 minuterna varje vecka då hans uttagna spelare agerar mot andra av samma, eller liknande, sort? Det kan väll inte ha undgått honom hur de målvakter han tagit ut, vecka efter vecka, givit bort chanserna till ligavinst?

D&M vill absolut inte ställa sig i de gnälligas ofantliga dumstrutshörn, ej heller på den isande bergstopp av allvetande, men vad är det som inte stämmer här? Vi fick två mittbackar, precis som vi behövde och vi behöll de spelare vi behövde behålla, men sista och avgörande pusselbiten är fortfarande på drift under något köksbord, TV-soffa eller mattkant. Den som söker han finner, men vet Wenger? Accepterar han insikten om att bilden faktiskt inte är komplett?

Vi behöver inte gå in på D&M´s eventuella somatiserande, men för att fatta mig koncist; det här känns inte bra. Fyra dagar kvar innan fönstret stänger, fyra dagar kvar innan vi kan konsolidera våra titelchanser, men också fyra dagar på oss att slänga dessa chanser all världens väg.

Ge oss en målvakt, Wenger!

2 kommentarer:

  1. Dime J är nog sugen, slå han en signal!

    SvaraRadera
  2. Tacka sjutton att han är sugen, han spelar väll inte i varken Arsenal eller Blåvitt! Så att e...

    SvaraRadera