söndag 13 juni 2010

D&M Krönika 3: Libido eller Det Stora Nedläggandet

Då var det dags för ett så kallat söndagsexemplar. Här tar jag så ett kronologiskt skutt och lägger ut en krönika som publicerades i ett Kanonmagasin någon gång under hösten -09. Var så goda.

För ganska exakt ett år sedan stod en av D&M´s bästa vänner inför det faktum att han skulle ingå Den Äktenskapliga Överenskommelsen. Hans blivande fru hade hintat, bett och slutligen ställt ultimatum, varefter vännen nu stod inför faktum. Ett faktum han, om sanningen skall fram, inte på något sätt hade omöjligt att förlika sig med. Så sent en natt, låt oss kalla den Lilla DM i Supa, togs de äktenskapliga frågeställningarna upp till diskussion. Vännen angav många fördelar, men en nackdel kröp, i takt med att flaskor tömdes, fram: Hans händer, och medföljande kropp och sinnesorgan, skulle aldrig mer få bekanta sig med och känna på ett par nya bröst. Vännen skulle aldrig mer få göra den där pirrande resan längs en amoröst snårig stig, längs med kurtiserandets berg och dalbana fram emot det kroppsliga förenandet. Och detta sörjde vännen. Alla oupptäckta kvinnobröst som vandrade omkring där ute, som för honom skulle förbli just oupptäckta.

Då D&M är en enkel man, med enkla behov och Den Lille Mannens liv och tillvaro, var vännens dubier inte svåra att identifiera sig med. Om du så dragit vinstlotten och träffat någon du ser dig kunna älska, nu och för evigt, medförde det också ett antal konsekvenser. Ett eventuellt brott mot den äktenskapliga överenskommelsen skulle således också medföra ett antal konsekvenser.

Så vad gör du då, när du inte längre är mannen att göra Den Stora Resan, Det Stora Erövrandet, Det Stora Nedläggandet? När du har bestämt sig för att, troget, ligga kvar i den äktenskapliga hamnen utan nattliga räder i okända vatten? Vad gör du av dina driftsimpulser, din lust, ditt behov av spänning, dina aggressioner och all din flödande libido? –Jo, du fördjupar din relation till ett, oladdat och i äktenskapet accepterat objekt, i många människors fall ett fotbollslag, i D&M´s; Arsenal.

Relationen till klubben tätnar, timmarna framför olika goonerssiter ökar i antal och man kan inte bara sin/lagets historia utan kan plötsligt även snacka vitt och brett om olika youngguns framtidsutsikter utan FM-fluktande. Man hittar streemade reservlagsmatcher som bara måste ses och man upplever det plötsligt som viktigt att googla hamstrings och läsa på om rehabtider. Högsommarmatcher mot Salzburg, tyska division fyra- lag eller mot våra vänner Barnet blir plötsligt viktiga prognosinstrument, och semesterfirandets smeksamma sköte infekteras av magsårsframkallande sillyseason-rykten och F5-fingrat NewsNowmissbrukande.

När din äktenskapliga plikt på lördagskvällen skall realiseras, blir du tjurig och skyller på huvudvärk. Du refererar till jobbet när din flackande blick påvisar förhöjd stressfaktor och avvisande, av annars så lovande närhetsinviter. Du vill inte erkänna, men hon vet att du för henne bakom ljuset. Hon vet att du har någon annan, hon känner det på sig, den kvinnliga intuitionen leder henne längre och längre ned i ditt avgrundsdjupa mörker och när hon ställer dig till svars tvingas du erkänna. ”Vi tappade en tvåmålsledning mot sp*rs”, eller ”vi förlorade mot nykomlingarna Hull hemma på AG”; ”kan Du fatta”, samtidigt som ögonen fylls av tårar och klumpen i halsen blir omöjlig att svälja bort. Och nej, hon kan inte fatta.

Du struttar så plötsligt en dag, omkring och småsjunger, som en nykär fjortonåring. Du köper rosor och ger henne en komplimang avseende en nyinköpt tröja. Du lovar att ta ungarna på utflykt hela söndagen och hon får göra precis vad hon känner för den dagen. Städningen blir plötsligt inget problem och svärmor är välkommen precis när hon behagar. Då Kvinnan I Ditt Liv ser ännu mer ut som ett frågetecken i nyllet, kan du inte längre hålla dig tillbaka utan kvider fram att ”Cesc gör comeback mot city på lördag”, eller ”den poetiska rättvisan avgjorde på the bridge”. Och nej, hon kan inte fatta.

För det är så här du numera lever. Du lider och njuter, du älskar och förskjuter. Du har accepterat din lott i livet men timmarna på lokalpuben eller med sexpacket i tv-soffan blir din kvantfysiska upptäckt, boken du aldrig fick publicerad eller listettan du aldrig skrev. En chans till cupfinal, en stegrande formkurva eller ett efterlängtat spelarinköp, lyfter dig högt över plågsamt långa arbetsveckor, arga chefer och störd nattsömn. Över alla dessa relationsproblem hon läser om i sina tidningar och över det faktum att du aldrig kommer att få lägga dina darrigt sökande händer över ett par nya kvinnobröst. Över det faktum att du aldrig mer, aldrig mer, kommer att få göra Det Stora Nedläggandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar