fredag 1 april 2011

Beware of the korthårige skåning

Eller, ja. Nej det tror jag inte, fast bara lite. Whatevva. Under morgondagens övergång till vårkväll möter vi Blackburn hemma på AG. Förra årets möte vanns med 6-2 inför ögonen på både Titti Henry och D&M. Nu satt ju TH14 på långsidan medan D&M förlustade sig på den södra kortsidan, men ändå. Han var där och han var där, det räcker gott.

Arsenal och Blackburn har, genom åren, mötts 116 gånger. Arsenal har vunnit 57 av dessa matcher, Blackburn 29 medan 30 matcher har slutat oavgjort. Det Blackburn som besöker oss på lördag kväll är ett Blackburn som haft en något turbulent säsong. Det har varit ägarbyte och nya, enligt uppgift, pengastinna ägare har kommit in och snackat vitt och brett om både Beckhams och Ronaldinhos, under årets första månad. Det blev ju inte riktigt så, utan de fick nöja sig med ett inlån av Jermaine Jones from Schalke att lägga till de redan anlända Santa Cruz och Diouf från manblått och manrött.

Samtidigt passade de på att låna ut en annan Diouf till skotska ligalaget Rangers, vilket nog kan anses som ett vinnande drag av den då tillsatte managern Steve Kean. Så nu kryddas Glasgow inte bara av religiöst laddade spörsmål, utan även av oändligheter av clowneri och galenskap i form av denne nidbild till dum och rik fotbollsspelande odåga. Av den anledningen slipper vi således hans sällskap i morgon. Som ni vet så kommer även Sir Alex Fergusons polare Fat Sam, som i stället genomlider den av så många efterfrågade pensioneringen, lysa med sin frånvaro.

Arsenals förra match spelades, borta mot West Brom. Hur den gick vet ni redan. Att West Broms försvarslinje styrdes av en långhårig skåning som hette Olsson, är även det ett känt fenomen. Så även att Blackburn har en snabb och korthårig skåning, härstammande från Henke Larssons moderklubb Högaborgs BK, vid namn Martin Olsson. Denne Olsson har, sedan Keans övertagande varit så gott som ordinarie. Han har mestadels spelat vänsterback, men även haft en position högre upp på samma kant. Snabb, relativt teknisk och, så kallat, modern i sitt ytterbacksspel.

Blackburn har även den norska furan Morten Gamst Pedersen, vilken vi ser fram emot att få se falla ned, till synes svårt skadad, en sisådär 60-70 cm från exempelvis Sagna. Syns, ur grodperspektiv, någon stans i Arsenals straffområde, Gamst. Blackburn är ju inte bara filmningar och benflisande, de har ju även gjort några mål i år. Kroaten Nikola Kalinic leder den interna skytteligan med sina fem mål och följs av nämnde fallande norrman som tillsammans med mittbacken Samba delar andraplatsen på fyra mål vardera.



Och denne Samba går ju inte att nämna utan att elaka minnen från föregående säsongs näst sista match väcks. En Fabianski i mål gjorde en Almunia och mobbades all världens väg i samband med en hörna varpå denne Samba satte sin robusta panna till och drog Arsenal allt längre ned i dyn. Bedrövligt att se.

Arsenals skadestatus är ännu inte helt utredd. TW14, Fabregas och Diaby skall vara åter, medan Songs knä troligtvis anses hålla för spel. RvP har ju, som ni vet, ont i ett lår och vad än den holländska expertisen säger sig veta, så utgår D&M ifrån att van Perie, tillsammans med bland andra Song och TW14, börjar på bänken. Startelvan lyder därför som följer:

Den spanske virrpannan
Sagna-Squillaci-Koscielny-Clichy
Diaby-Wilshere
Fabregas
Nasri-Chamakh-Arsjavin

Som ni vet så hade D&M gärna sett att någon annan person fick äran att vakta Arsenals mål och Mad Jens ser vi vänta i tamburen, matchfit och klar. Hade även sluppit se Diaby dra ned tempot och drälla med boll, men i väntan på Frimpong skall rehabba färdigt så är det med Diaby vi står. Hoppas, för allt smör i småland, att inga nya skador, likt hundbajs under din sneakersula, anländer. Att både TW14 och Aaron Ramsey får lyckade inhopp samt att Wilshere inte visar några utmattningsdepressiva tendenser.

Vi kör på den så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar