lördag 25 september 2010

Arsenal-Ondskan: 0-666

Nej det är för sorgligt det här. Om vi skall vara vuxna människor, om Arsenals fotbollsspelare skall anses vara vuxna människor så kan man inte tappa de lägen som andra lägger i ens händer. När shitty besegrar che£sky, så öppnas en gratismöjlighet, en gräddfil eller en ypperlig chans att knapra in på det försprång vi redan bjussat våra konkurrenter på. Och så går vi ut och beter oss på detta sätt.

Vad i hela friden höll våra ytterbackar på med? Vårat centrala mittfält? Var var Wenger när alla världens målvakter bad om att få komma, gratis, till oss i somras? För den där tomten Wenger insisterar på att ställa i målet? Enda trösten är att halvfiguren på bänken är, om möjligt, ännu sämre. Eller, det kanske inte är någon som helst tröst, när man tänker efter.

Tänkte på Corson i West Brom-målet. Jag funderade på hur det känns att spela i ett okej EPL-lag, tjäna gott med pengar och ha en okej karriär bland toppen av ligorna. Fine? Men samtidigt göra allt detta med vetskapen om att killen på andra sidan planen, han som står i mål i ett lag som spelar CL varje år, som aspirerar på topp 3 platserna år efter år, samtidigt som Carson får sig en vända i The Championship, den killen får lira toppmatcherna, samtidigt som han är så enormt mycket sämre, ja rent ut sagt bedrövlig, än Corson. Undrar hur en habil målvakt som Corson tänker över den situationen, den orättvisan. För vad har Almunia, eller för den delen Fabianski, gjort för att förtjäna ynnesten att spela i ett topp 3-4 lag i England, ett lag som spelar CL-kvart nästan varje år och även semis ibland?

Jag ser framför mig en bild där D&M och Wenger öppnar en flaska rött, sjunker ned i chesterfield-fåtöljerna för att verkligen samtala. Vi återkommer till den konversationen en annan dag. För i dag är D&M tyst, vill inte prata, vill inte berätta hur jag känner det. Vill inte behöva fundera på någon lösning, inte finna något fix till allt detta trasiga. Vill bara dricka ett glas till. Ett glas till och sedan få sova. För det här var inget bra, Wenger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar