torsdag 23 september 2010

Top of the League


Yes. Igår förlorade både che£sky och shitty, vilket alltid bringar D&M glädje, på samma sätt som ett poängtappande i 94:e minuter på Stadium of Light alltid och fortfarande smärtar som en tagg fastvuxen i hjärtats ömkande jordmån. För som vi varit inne på tidigare så behövs ibland andra lags, och fans, olycka för att, självklart på ett oerhört primitivt sätt, ens egna inte skall göra sig så erbarmligt smärtsamt påmind. Så därför, trots att det inte handlade om förlorade poäng i EPL utan bara om CC misslyckanden, så gläds vi idag med Newcastle respektive West Brom för deras segrar. Vi sänder även League One-laget Northampton en klappande och gratulerande hand för axlar trötta av stångande på Anfield.

Från Arsenals vinst på Three Point Lane, har det, som en veckas kvarglömd gympapåse, legat en bilukt av otrevlighet i och med Kieran Gibbs mellanbensskada där ett ben, bredvid det fjolåret skadade, eventuellt skulle vara brutet och då hålla honom borta från spel i månader, inte helt olikt fjolårets sju-åtta månader i rehabcentret. Nu visade sig den stinkande påsen inte vara varken så långtida eller så illa, utan Kierans skada skall enligt .com vara så kallat short term i form av yttre blödningar och blåmärken. D&M drar en lättnadens suck men sneglar ändå på den bifogade tabellen. Den enda tabell vi ständigt toppar, den över hur många matcher som hittills missats av skadade spelare, och där vi är överlägsna våra konkurrenter i den vanliga ligatabellen.

Trösten kommer då, som så mycket annat, från Småland. IKEA, Lena Ph, allmänt utspridd frikyrklighet och semipoppig gothrock har nu fått sällskap av Markus ”Vasa” Svensson som just lämnat sitt arbete som fotbollsfysiolog/assisterande fystränare i Notts County för motsvarande på London Colney. Denne 33-åring har inte bara varit Nottingham och arbetat utan även i Derby, Rochdale och Preston. D&M har ännu inte inventerat dessa klubbars respektive skadehistoria, men kan bara hoppas att denne smålänning kan införa god hushållning och sparsamhet med skadefrånvaro i truppen. Detta så att vi kan få se en annan tabell toppas av Arsenal.

Kör så det ryker, Vasa. Du har D&M´s välansade välsignelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar