torsdag 2 september 2010

Fönstret stängt

Då var fönstret stängt och den så efterlängtade målvakten lyser med sin frånvaro. Wenger tar en chansning och kommer, om hans målsättning med laget är att det skall vinna liga eller kupper, att få betala ett högt pris för sin fräckis. Eller vad man nu skall kalla det...

För jag läser olika forum och hemsidor och försöker ta in. Jag ser att det diskuteras höga passningsprocent och ser att det också hävdas att vi alla nu måste ställa oss bakom Almunia. Stödja honom och påverka honom positivt. Jag kan endast tolkar det som ett uttryck för att olika fantaster försöker hantera det trauma som transferfönstrets uteblivande av en ny målvakt, innebär. Helt korrekt och, får man väll anse, ett fullt adekvat sätt att hantera sin ilska, ledsamhet och besvikelse på.

Men. På samma sätt som att vissa försvarade ”han mittbacken som kom från che£sky och gick till sp*rs”, när denne fick psykbryt och totalt gjorde bort sig förförra säsongen, med att han är bra offensivt och gör många avgörande mål, så faller ovan nämnda resonemang på sitt eget ovidkommande. Det är toppen alla dagar i veckan när en mittback producerar framåt, men det är försvarsarbetet som är hans huvuduppgift.

Och visst fanken är det roligt att se en hög passningsprocent för en målvakt, men hans primäruppgift är att hindra motståndarlaget från att göra mål. För att uppnå detta mål skall han ha ett antal redskap. Förutom att stoppa inkommande bollar längs med linjen, eller i dess närområde, skall han fungera som arbetsledare i målområdet. Han skall handleda sitt försvar och fungera som auktoritet när det blåser hårda vindare, exempelvis är en fast situation för motståndarlaget på vår försvarshalva.

Och låt oss se sanningen för vad den är. Almunia är en medelmåtta och hans kompetens att uppnå primäruppgiften är ringa. Hans sätt att använda en målvakts redskap är allt annat än förtroendeingivande och hans inverkan på sina arbetskamraters värv är föga stimulerande. Inte för att han är en otrevlig kille, säger dumma saker eller är elak mot de människor i världen det är synd om. Utan för att han helt krasst är en ganska begränsad målvakt. Inte stygg och otrevlig, utan endast dålig och ickekompetent.

Så vi kan alla fortsätta att pyssla med ovidkommande spörsmål, om detta får oss att må bättre. Men tro inte att sanningen kommer att släppa taget om dig, tro inte att den krassa verkligheten låter bli att jaga dig ända fram till det bittra slutet. För det kommer komma och du kommer att tvingas till insikt.

Almunia är för dålig för Arsenal och han kommer att vara dålig för oss så länge han får stå i Arsenals mål. Sedan får han vara vilken Pass Master som helst, men så länge han inte hindrar motståndarna från att göra mål så är han ingen bra målvakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar