onsdag 12 januari 2011

Les Boys Tracteur

I kväll är det match mot Ipswich i The Carling Cup. En bortamatch på, vad det verkar, rätt charmiga, Portman Road, där Tractor Boys kan se fram emot ca 30 000 (minus Arsenals bortafölje) skrikande farmarsöner, vilket tydligen inte skall vara fy skam. Undrar om begreppet sheep shaggers, som nyupptagen dynga, kommer kastas från bortaklacken, eller om våra London Boys håller sig för goda för det. Vi lär väll få se.

Åter till ett Ipswich som, efter att Roy Keane i veckan sparkats, i denna match tyvärr saknar manager. Ett Ipswich som hade en storhetsperiod då de skuggade Liverpool FC under slutet av sjuttio- och början av åttiotalet, men som sedan haft svårt att hålla sig kvar/ta sig tillbaka till engelska ligasystemets finrum.

Så vad tror vi då om detta och vad tror vi om Arsenals insats i detta spurs-element av engelsk fotboll? Ja, om vi gillar läget och står ut med tanken att vi faktiskt bryr oss om en kupp i vilken samtliga lag, bortsett från nämnda spurs, rullar runt på juniorer i, så känns väll läget ganska bra. Vi, Ipswich, West Ham och Birmingham är kvar i kuppen och vi borde vara storfavoriter i samtliga eventuella möten. För där che£skys Romanska imperium började sin storhetstid med en vinst i CC, hoppas vi kanske på samma effekt.

Här väljer vi såklart återigen att bortse från att våra kusiner från landet; spurs, aldrig lyckats få ut någon varaktighet eller nytta av kuppen och eventuella vinster av den.

D&M är av den uppfattningen att ligan är av högsta prioritet, men att vi ändå, nu när vi faktiskt är ganska nära Wembley, kan rucka på den prioriteringen och gå in med ganska slagkraftigt lag i kväll. Att vi kan rotera på säkra platser, såsom att ta in Eastmond istället för Song, köra Szczesny i stället för Fabianski, kanske låta Ramsey få speltid, men inte köra en såkallad Wigan-rotation. Detta då D&M blev lite bränd på åttamannarotationer efter att Wiganbloopern, som förvisso följdes av vinst mot Birmingham, ändå inte gjorde att vi kunde besegra det blekblåa orosmolnet från Manchester.

Sedan kvarstår, om nu inte Wenger slängt fram stora pundbunten under D&M´s möte här under eftermiddagen, problemet i det centrala försvaret. För som vissa av er redan läst här i D&M-nästet så har vi bara två, varav en just är återkommen från år av skador, mittbackar. Och med ett tätt matchande på ingång, vågar Wenger spela båda dessa för tillfället hela mittbackar, eller hämtar han in en 17-årig katalan från reserverna? Vad skulle vara den största chansningen?

Och samtliga närvarande vid skrivbordet låter hälsa att Bendtner som högerytter, Song som offensiv mittfältare och Denilson som alibi för, vi vet inte vad, inte är att rekommendera. Hellre då köra med General Portion, popcorn och Bombardier.

Hej på dig!

3 kommentarer:

  1. Är inte B-Ham ute ur cupen?

    /Roy K

    SvaraRadera
  2. Nej, du Roy K. I Carling Cup är de än så länge kvar. De förlorade första semifinalen borta mot West Ham med 2-1, men har en hemmaretur på sig att vända det hela in på vägen som slutar på Wembley. Där, förhoppningsvis, Arsenal väntar.

    SvaraRadera
  3. Ok, CC kör dubbelmöte. Onödigt kan tyckas!

    /Roy

    SvaraRadera