lördag 29 januari 2011

The Sheriff of Huddersfield

Just så lyder namnet på en singelbaksida som det inte helt okända engelska hårdrocksbandet Iron Maiden, gav ut, någon gång i mitten på 80-talet. Låten handlar lite retsamt om deras manager Rod Smallwood, refererandes till sheriffen av Nottingham, med den skillnaden att Rod Smallwood är född i Huddersfield. Att namnet på Smallwoods födelsestad finns med i låttiteln måste anses som klart förståeligt, eftersom låten hade blivit, om inte obegripbar, så i varje fall något poänglös, om den burit namnet The Sheriff of Nottingham. Låten är väl kanske inte någon av Iron Maidens genom tiderna starkaste, men det är inte heller därför du är här inne och stökar runt bland kommateringar, versaler och gemener.

Nej, orsaken till det är att du rakt igenom bara älskar D&M och det som skrives här. Eller i varje fall det lag som han/hon/det/de (vem vet?) älskar och skriver om, det vill säga, det engelska fotbollslaget Arsenal. Samma Arsenal som på söndag spelar match i FA-kuppens fjärde omgång mot ett annat engelskt fotbollslag nämligen Huddersfield Town FC.

Huddersfield Town FC bildades 1908 och hade sin storhetsperiod under mellankrigsåren då de vann ligan tre gånger och FA-kuppen en. Intressant är att klubben har fler ligasegrar än det blekblåa så kallade storlaget från Manchester. Och tre gånger så många ligatitlar som ligans andra storlag, Chelsea FC, hade före 2003 då den rakt igenom sympatiske människorättsaktivisten Roman Abracadabrovich tog över och omslöt den klubben med sina guldbyxor. Så det är således ett besök värt att ta emot med respekt, när de vid lunch-, brunch- eller frukosttid i morgon, joggar in på Ashburton Groves gräsmatta.

Den från Arsenal utlånade strikern Benik Afobe kommer, olikt Sanchez Watt som deltog i Leeds försök att rå på Arsenal här om sistens, inte att vara tillgänglig för spel mot klubben. 17-årige Afobe får snällt stanna hemma i West Yorkshire och följa matchen per television eller stå och se ut över någon för ändamålet lämplig hed.

I nuläget håller Huddersfield till i Npower League One, där de i skrivande stund innehar tredjeplatsen. Det skiljer således endast 43 respektive 42 lag mellan dem och de ovan nämnda storlagen. Om det kan man ju tycka vad man vill, men vem sade att fotbollen är rättvis?

Angående fotbollens eventuella rättvisa ber D&M att få återkomma. Troligtvis redan torsdagen den 17:e oktober...

Trevlig fortsättning på helgen önskar D&M-redaktionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar