lördag 8 januari 2011

Logg: FA-kuppens tredje omgång, Arsenal FC vs Leeds United

Okej, idag kör vi loggboken. Eller snarare, vi offentliggör D&M´s insats i Arsenal Swedens matchtråd.

Förutsättningar: Fru D&M är och hjälper nybliven singelmoder ta hand om den ca 6 veckor gamla F. D&M tror även att fru D&M bjuds på paj, vilket nog måste anses vara väldigt bra med tanke på att nämnda fru brötade in, och tokväckte herr D&M, vid tresnåret i morse. Nåväl. D&M är ensam hemmavarande förälder till de två battinarna H (döpt efter Arsenals bäste målgörare genom tiderna, -lös den om ni kan) och storasyster S, av vilka H, 4 år, inte bara håller på Pappa utan även på Arsenal. (S gör som sin moder, håller på Elfsborg...). Efter tre timmar i pulkabackens regnblask, en sen lunch, byggande av en andra LEGO-stuga, skall S ha pysselvila, H ha sagovila och fader D&M så kallad datorvila. Kaffet efter maten går, med tanke på dagens tidiga avspark, tätt följd av ljudet pschschscht, såsom av en plåtburk som öppnas. Ahh.

Nu kör vi!

Det hela inleds av att D&M kliar kollega Shackos rygg, då denne har gjort den nästan hänsynslöst djärva chansningen med Szczesny i Arsenalmålet.

Ca 20 minuter in i matchen hackas det på dansken Bendtner varför D&M efterfrågar ett battle mellan Mickeys som hävdar att ”Varje pass Bendtner lägger är potentiell livsfara. Den mannen har verkligen noll kvaliteter” och den kände Bendtnerfantasten zimzon.

Ca 4-5 minuter senare undrar Guris, som enligt egen uppgift sitter på jobbet och inte kan följa matchen, hur matchbilden ser ut. D&M ger följande svar:
“1: Bendtner slickar linjen medan Song är inne i Leeds straffområde: Bu eller bä?
2: Chamacks glider allt närmre en ren överkamning aka Comvic-frisyren.
3: Watt är en spännande kille.
4: Hatcho prosit är en lång kille med rosa tröja. Like a lot.
5: D&M har dumpat folkölen för starkbertill vilket mer och mer betyder S&M.
6: Eboué skämmer ut sig, och oss, med slägningar från merseyside rött.
7: Gibbs är, vid 27:e minuten, fortfarande på banan. Oddsen för hel match?
8: JD är en bätre mittback än... tjaa inte så mkt tävlan där.
9: Leeds målvaktsdansk är bra.
10: Se punkt 5.
Varsågod, Guris”


Här hämtas, eftersom hans sagovila är till ända, sonen H in i rummet. Av den orsaken kan D&M inte hålla samma tempo i matchtråden. Dock drar D&M halvtidssucken som löd ungefär: ”F-n nu måste Arsenal börja spela fotboll. Annars somnar mr S&M långt före det vita vinet, räkorna och lördags-piiiiipet. Och då blir fru D&M inte glad! Så kom igen nu Arsenal! Ni vet vad som gäller. Och vad som ligger i tombolan!”

En snart sömnig stund in på andra halvlek har bigles börjat gå lös på hans frugas nikotintuggumi, inmundigat både öl och wisky och börjar sträcka sig efter frugans cider varför D&M bjussar på: ”Det är teamwork, det. Själv har D&M aka S&M fått sällskap av en sockerhög Henry 4 år som klättrar runt i rummet och frågar "vad var det?" "vem är hanpersi" och "vi älskar väll säckfabrikas?". Det är också teamwork!”

Sedan är D&M helt lycksalig över att vi lyckas kvittera och tvinga Leeds United, som ligger typ 27 platser under oss, i seriesystemet, till omspel på Elland Road. Detta efter att Kapten Fantastisk satt den straff som TW14, på något mirakulöst sätt framspelad av ovan nämnde Bendtner, tvingat fram.

Ännu några pschschscht, en Spagetti Carbonara och en bunke popcorn senare sitter ungarna framför Bollibompa, D&M gillar läget och fru D&M gillar att D&M fortfarande är vaken. Tack Arsenal för ännu en underbar eftermiddags sällskap. D&M hade verkligen, efter shittydebaklet, försökt avstå denna tillställning. Fast... I avsaknad av CL-framgångar får man väll sätta sitt hopp till CC och FA-cupen.

Skål! Eller Natti Natti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar