måndag 7 mars 2011

Diaby vs Carragher -Eller The Battle of the Illbattings

På denna internetpublikation har du fått spisa både ris och ros om Arsenalspelare. Igår fick sig herrar Denilson och Diaby en omgång av Hans Scheikes absoluta favoritredskap och D&M höll sig inte för bättre än att dessa båda borde skiljas från Arsenal. Idag skall vi låta Abou Diaby få fortsatt webbplats, fast denna gång från en liten annan infallsvinkel.

Lördagen den 5:e februari fick nämnde Diaby rött kort efter att ha knuffat gentlemannen Joey Barton och gruffat med dennes grottkollega Kevin Nolan. Vi kan tycka vad vi vill kring Diabys reaktion, vilken var på Bartons från helvetet komna tvåfotstackling, men han tilldelades ett omedelbart rött kort vilket inte bara vände matchen utan även gav honom tre matchers avstängning. Ordning och reda avstängning på fredag, FA håller koll på hormonstinna unga fransmän och allt är kontrollerat nog att få ha sin gilla gång.

I går spelades den inte helt oladdade matchen Liverpool FC mot Manchester United på Anfield Road. Då D&M´s avkommor var utlokaliserade på fika nere på byn respektive barnkalas, gavs ytterligare möjlighet att inte bara lösa bakfyllan med lite folköl och portionssnus, utan även att få fortsätta det objektiva fotbollskonsumerandet. För en Arsenalfantast som D&M, så blev matchen inte bara en tröst och en eventuell räddningsplanka utifrån lördagens Sunderlandmalör. Den blev även en display över hur märkligt dagens toppfotboll fungerar.

Där Phil Dowd gav Diaby riocha directa, uppe i Newcastle, där lät densamme Jamie Carragher agera Jack The Ripper med Luis Nani Cunhas vänsterben. Och vi kan tycka vad vi vill om Nani och dennes diskutabla strävan efter att efterlikna en än mer famös landsman och vi kan tycka vad vi vill om Carragher och dennes upprättande av stolta brittiska traditioner. Men om vi skall lära våra barn skilja rätt från fel, så är det ju uppenbart att herrarna på FA inte anser att de små tättingarna skall titta på fotboll från Barclays Premier League.

För det som är Fel-Fel-i-Fel-Fel av Diaby är Fel-Men-Inte-Så-Farligt-Ändå-Bus av Carragher. Och där Diaby stängdes av tre matcher på direkten där är Carragher redo att möta Sunderland redan i nästa omgång. Carragher som också fick lite skönt vacker uppbackning av sin lagkapten som passade på att läxa upp Nani för att denne skulle ha simulerat skada och smärta. Ett skönt upprättande av de moraliska grundbultarnas tillvridande.




















Does It Make Sense?

Vi kan absolut saga ajabaja till Diaby. Vi kan absolut säga att Nani tenderar att, hur skall vi uttrycka det hela, förstärka vissa kroppsliga kontaktytor, och dess konsekvenser. Men vi kan inte någon dag i veckan tycka att Diabys regelöverträdelse är grövre, mer felaktig eller har ett mer ondsint uppsåt, än den Jamie Carragher utförde i går. Vi kan inte på något sätt se det rimliga och det trovärdiga i detta regelsystems användande.

Vi kan bara skaka på huvudet, sucka och hämta en ny Norrlands i köket.

I morgon kommer vi att tala europeisk toppidrott, svågerpolitik och förmåga till bibehållet perspektiv. Det blir spännande.

1 kommentar:

  1. Håller med som vanligt.
    Samtidigt som avstängningar av råskinn uteblir så tar FIFA/FA tag i det, just nu, högst prioriterade problemet - the snood. Tragiskt.

    På tal om osköna och sulvisande herrar så har Just Precis Den Där Typen Av Spelare varit igång igen;
    ^http://www.dailymotion.com/video/xhe3zm_shawcross-parker_sport

    SvaraRadera