söndag 6 mars 2011

Göra sig av med barlasten

Idag är D&M bakis, rejält bakis. Trött, irriterad och bakis. Hade en hur trevlig gårdagskväll och natt som helst, men är detta till trots ändå trött, irriterad och bakis. För nu har det gått för långt. I går eftermiddag var en gång för mycket.

När Denilson kom till Arsenal så beskrevs han, av Wenger, som en blandning mellan Gilberto Silva och Rosicky. Jag förstod då inte alls vad han menade men idag gör jag det. För Denilson är en korsning mellan en åldrande föredetta bra defensivspecialist och ett, av 18 månader lång skadefrånvaro märkt, före detta tekniskt geni. När han kom var han inte lika dem, men idag är han det. Och det är inget Denilson skall vara stolt över. För både Gilberto Silva och Rosicky har haft underbara primes att se tillbaka på. Denilson hade en säsong, för två år sedan, då han kändes på väg upp, men i övrigt ingenting.

Diaby var, när han kom till Arsenal, lagkapten i vartenda franskt ungdomslandslag han gick att knö in i. Han skulle vara den nye Vieira, nästa härförare och han skulle stå för fart, kamp och kompetens. Ett välkommen till England-överfall senare och intet är kvar. En bra match på tio, därefter fyra till sju veckors skadefrånvaro och sedan börjar vi om igen.

Diaby och Denilson har, trots sina ständiga tillkortakommanden, fått speltid de aldrig hade kunnat drömma om. De har fått chanser de över huvud taget inte hade kunnat förutse. Och till vilken nytta?

För det är inte okej. Det är inte tillräckligt, inte good enough, det är ingenting. Inte värdigt Arsenal och inte värdigt de kompetenta lagkamrater de omger sig med. Gårdagens match mot Sunderland var bara ännu ett exempel på hur ickekompatibla dessa två spelare är med Arsenal. Med Arsenals spelsystem och Arsenals kvalité. De håller inte måttet. De är inte tillräckligt bra. Men det värsta är inte deras bristande kompetens. De värsta är deras totala brist på insikt och deras absoluta ovilja att underkasta sig lagets bästa. De joggar. De lunkar. Och de är i vägen. De stannar upp, de passar bakåt eller i sidled och de tar bort allt vad omställningsspel heter. Och de har inte ens vett nog att slita, löpa hem eller göra grisjobbet.

Så nu är det dags att deras och Arsenals vägar skiljs åt. Det kan inte vara okej att ta upp platser för andra som kunder göra allt annat än sämre. Spelare som kämpar, som försöker och som visar bara en gnutta hängivelse mer.

Om killar som Ramsey och Lansbury är bättre vet jag inte. Men de är år yngre men har ändå visat mer hängivenhet och offervilja än vad Denilson och Diaby gjort tillsammans. Nu skall dessa spelare få samma chanser som Diaby och Denilson fått.

Så gör dig av med barlasten, Wenger. Gör slut på lidandet, på det ständiga eländet och på alla dessa upprepade besvikelser de bringar oss. Säg tack och hej, serie a ligger åt det håller, varsågod och ta en biljett där till höger. Vink, vink så syns vi aldrig mer. Nu får det vara slut. Nu får det vara nog.

Gör dig av med barlasten, Wenger.

1 kommentar: