onsdag 2 mars 2011

Fotbollskonsument D&M låter sig underhållas

I går kväll satt fotbollskonsument D&M nere hos vännen manu-fantasten och tittade på föreställningen Chelsea FC mot Manchester United. Det var popcorn, snus och finöl, och efter söndagens kuppfinalförlust var en så kallad stormatch också just vad den, i det läget helt neutrale, om än något tilltufsade, Arsenalsupportern behövde.
Underhållning, fart och fläkt. En himla massa världskändisar på planen samtidigt, den ene än mer högavlönad än den andra och en halv miljard svenska kronor i transferkostnad hos bara en av de 22 kombattanterna. I en match med två helt skiljda ansikten.

En första halvlek där Chelsea såg ut att vara fastfrusna i den fotbollsplan som efter tre millimeters snöfall ansågs vara så obrukbar, att matchen var tvungen att flyttas från Chelseas höstsvacka till en första mars på tryggt avstånd från transferfönstrets stängning. D&M vet inte riktigt om de där millimetrarnas snö hade gjort varken till eller från för Ancelottis smågrabbar, för under gårdagens förta halvlek såg de mest ut att försöka håla sig undan för att slippa bli görade av skogårdens bullie.

För en bullie fanns det igår. Han var klädd i rött och rullade, om vi bortser från första tio minuterna, helt ut Chelseapojkarna. Ledningsmålet var helt logiskt och Halvmiljardskillen såg ut att vara helt vilse i pannkakan.

Därefter en andra halvlek som visade upp nästan motsatt bild. Ett Chelsea som väcktes till liv av en once in a lifetime-volley från en hemmadebuterande brasiliansk mittback. Och sedan bytet. Den franske fotbollsglobetrottern byttes ut mot ett Odjur och plötsligt var det Chelsea som knuffade klassföreståndare SAF´s pojkar framför sig över skolgården. Att sedan pöbeln på The Shed fick sin vilja igenom och rastvakt Atkinson gav straffen som är straff en gång på femtio, gjorde ju inte de blåa mindre dominanta.

Så oerhört trist för D&M´s manu-vän. En hastig kvällsrök på balkongen och sedan tack och hej. Får inte glömma av att kolla hur nattsömnen blev efter denna scenförändringarnas urmoder.

När D&M sedan, stilla, vandrade hemåt i den nyblivna marsnatten, ackompanjerades vandringen av den lilla småstadens gigantiska miljonfiasko till italienska spårvagnsursäkts (se lokalpressen för mer info) gnisslande framfart. Då slogs D&M av att även Wengers lilla småstad till lagbygge, faktiskt fortfarande hankar sig fram. Gnisslande, lite krängande och ryckigt i kurvorna, med passagerare som tumlas åksjuka och småstadsmissnöjda. Men alltjämt framåt, fortfarande på inslagen väg mot utstakad destination och ännu inte helt urspårade. Och det får vi nog tacka herrar Luiz och Lampard, med gedigen assistans av reseledare Atkinson, för.

1 kommentar:

  1. Ja du, nattsömnen kom till slut och idag är ingen rolig dag. Försöker undvika all fotbollsmedia i allmänhet och tankar kring matchen i synnerhet, det går sådär...

    SvaraRadera