onsdag 30 mars 2011

So Far, So Good... So What!

Onsdag förmiddag, ett landslagsuppehåll är äntligen till ända. Summering av den gångna tiden, översikt av uppslagna sår och ett blickande framåt. Tio dagars så kallad ledighet och tre dagar kvar till nästa match med riktig fotboll.

Vi ser över trupperna och räknar in fåren. Oavsett prestation så är det viktigaste, inför varje landslagsuppehålls slut, att se hur många av våra spelare som har skadat sig respektive kan finnas med till nästa match. Just nu är vårat skadeläge, som bekant, allt annat än trevligt, varför sårbarheten måste anses som relativt stor just nu.

Chamakh har match kvar att spela i kväll varför hans läge ännu är svårgreppbart. Men i det stora hela så verkar spelarna vara i relativt gott skick när de nu reser tillbaka till klubben som är deras hem.

Gibbs lämnade, som vi redan vet, Englands U21-lag redan i helgen. Någon form av lättare skada höll honom borta och efter den informationen finns intet mer att läsa. Eftersom Gibbs är Gibbs så lär väll D&M´s förutspådda skadefrånvaro säsongen ut, slå in. Vi får snart se.

Precis som vi all visste så skulle Robin van Persie återvända i skadat skick, whats new in the colours of orange? Nu talar ju den holländske förbundskaptenen Van Marwijk om en RvP som fick ett ungerskt knä i låret och inte om den, inledningsvis förmodade, knäskadan. Van Marwijk uppger sig ta för givet att RvP kan representera sitt lag redan på lördag och det låter ju bra.

En obehagligt välbekant bild

Men hur var det nu med holländska förståsigpåare och deras uttalande om RvP´s skadeläge? Ja, just det ja. Vi skickar honom till en medicinman som sitter i någon grotta i något stenröse och tror att han kommer att vara sjukskriven i 10 dagar, varefter det visar sig att medicinmannen förvärrat skadan och att RvP blir borta 17 arbetsveckor. Ja, just så mycket kan vi lita på holländarnas uttalande om RvP. Han är vår spelare, inte deras. De skall hålla sina besudlande majonnäskladdiga prinskorvar till fingrar, ifrån honom. Allt de rör vid som heter Robin, går sönder.

Så nu håller vi tummarna för RvP och alla andra under veckan utlokaliserade Arsenalister. Vi vinnlägger oss om att tänka goda tankar, vi ledar lilafärgade pensionärstanter över gatan och låter bli att trampa på A-brunnar, ända fram till lördag kväll. Mer om detta senare.

Förresten: Var det någon av er läsare som såg Sveriges match mot Moldavien? Om det så var: Var det någon av er som över huvud taget förstod något av det Pontus Kåmark, under 90 minuters expertutlåtande, sade? D&M hörde en röst och en ström ord, men hörde inget som helst sammanhang och absolut ingen innebörd. Någon som gjorde det?

1 kommentar:

  1. Enligt mig har Chamakh redan skadat sig. Jag vet inte vad det är för skada, men någon slags skada måste det vara.

    http://www.youtube.com/watch?v=VhhqkUbuLno&feature=player_embedded

    Eller är det bara myror i byxorna. Vem vet.

    SvaraRadera