fredag 25 mars 2011

Och vad skall du göra i helgen då?

Först betar vi av det som numera börjar bli rena vardagsmaten för oss. Ja, vi leder Injury League, ja vi har flest skador av alla EPL-lag och ja det går nog åt h-vete för oss. Så klart!

Om vi istället ser det fantastiska i att vi faktiskt har lyckats med konststycket att både leda denna liga och samtidigt ligga tvåa i den riktiga, så ser det nästan makalöst bra ut. Att vi trots dessa oändliga skadefrånvaros, ändå ligger fem poäng, med en match mindre spelad, efter ligaledarna och fortfarande har allt i våra händer. Tänk dig en oväntad snabb comeback för Johan Djourou och Wojciech Szczesny, tänk mindgames från Wengers sida som lägger dimridåer över spelarstatus och tänk både JD och WS mot foolsen den 17:e april. Vad säger du då? Då kan det komma att kännas rätt okej, va?!

Visa av erfarenhet och av år av plågsamt följande av Arsenal, vågar vi ju inte ropa ”hej spelartrupp” innan ekot svarar ”skadad”, varför vi i stället fortskrider med att skärskåda den mest närliggande framtiden. För när spelarna är ute på landslagsuppehåll spelar inte Arsenal och du får konsumera annan form av underhållning. Vad blir det då? Vad kommer du att vika din lediga tid för?

D&M har redan löst den frågan genom att ta fokus på lördagens match på Millennium Stadium i Cardiff. För även om RvP´s bländande briljans, förhoppningsvis, går att beskåda både på fredag och på tisdag så är det numera ständigt förknippat med den plåga det innebära att riskera ett bevittnande av tillkomsten av en sisådär 6-10 veckors rehab. Av den, och av en del andra, orsaker har D&M siktet inställt på lördag klockan fyra.

Då ställs två spelare, vilka båda anses bära Arsenals framtid på sina axlar, emot varandra. En Ramsey som fasades in i Arsenals matchtrupp redan föregående säsong, men som fick se den abrupt avsparkad av odjuret Shawcross för dryga året sedan. Denne Ramsey ställs mot 19-åringen som inte bara tvingas bära Arsenals, utan även numera hela Englands fotbollsförväntningar om ljusnade framtid. Killen som många anser fick den omfattande speltid han i år fått, just beroende på Ramseys skadefrånvaro. Vi snackar denna sidas stora vuxenbuddis, denne kompiskärlekens projektionsobjekt och denne gigant bland giganter.

Wales vs England. Ramsey vs Wilshere.
Det skall D&M ägna helgen åt.

Sedan gläds vi över att .com har satt RvP i hård baggerslagsträning. Det kommer vi ha nytta av resterande del av säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar