torsdag 24 mars 2011

Landslagsuppehåll del 2

Supernicklas Bendtner är nu, trots ett enligt honom alltför skralt matchande i klubblaget, åter i landslaget. Hans Danmark tar sig till Norge för att, under lördagen, slåss om en EM-plats och följer upp det hela med att sträcka en monetärt hjälpande hand till det Slovakiska fotbollsförbundet i form av en vänskapslandskamp där på tisdag. Det mest troliga var att Bendtner skulle spela vänsterytter i båda dessa tillställningar, eller i varje fall den första beroende på vilken skada han skulle ta av norska gummistövlar och okynnes språkbruk. Nu kommer rapporter om att han redan har skadat sin vänstra fotled, varför man får anse risken för kommande skadefrånvaro ökat påtagligt. Skaderisk: 15-100 %.

Vår ryske delikatesskaviar Andrej Arsjavin idkar fotbollsdynamik, i form av att inleda uppehållet med ett kvalspel i Armenien, under lördagen, för att sedan ta sig till Qatar för att vänskapsspela mot den blivande VM-värden. Eftersom D&M´s kunskaper om den armeniska respektive den qatariska fotbollen är djupare än den djupaste av brunnar, slickas ett finger som sedan åker upp i luften varpå vi, unisont utbrister 20 % skaderisk för vår äppelkindade lille vän från landet i öst.

Mötena mellan Algeriet och Marocko brukar ju vara allt annat än vänligt sinnade, varför Chamakhs resa för spel i Annaba, känn lite småspännande. Lagen skall kvala till Afrikanska Mästerskapet och om Chamakh och hans kamrater kommer därifrån utan att ha blivit allt för stenade eller slagskämpande, möter de, på onsdagen, stornationen Botswana i en, troligtvis, något mer vänlig match. Nu är inte D&M helt kompatibel med den nordafrikanska säkerhetsfrågan, oavsett flygembargo och oavsett om säkerheten gäller på en fotbollsplan, på väg till spelarhotellet eller all vistelse i aktuell oroshärd.

Eftersom den gamle Arsenalspelaren greadybastard kom undan föregående African Cup of Nations med livet i behåll och den goda smaken att klä sig i rött-vitt, anser D&M att risken för att Chamakh skall landa i Europa med kroppsliga och/eller själsliga skador är ca 30 %.

Alla sjukgymnasters våta dröm Robin van Persie tar ju denna vecka på sig den orangea träningsoverallen. Och som ni alla vet så har RvP någon form av allergisk relation till denna färg. För oavsett om han spelar match eller inte så är det samling med det holländska fotbollslandslaget så kan du ge dig f-nken på att RvP går direkt till skadelistan utan att passera Gå. Hans Holland EM-kvalspelar mot Ungern två gånger om, först i morgon fredag i Budapest och sedan på tisdagen den 29:e på Amsterdam Arena.

Här skall vi nog inte kalkylera i skaderisk utan bara räkna med att så blir fallet. För i begreppet risk ligger, en möjlighet att något oönskat skall inträffa. Detta skulle indikera på en eventualitet, att RvP, rent hypotetiskt skulle kunna återvända till London utan kryckor, ickebandagerad och redo för spel för sitt klubblag efter att ha samlats med sina holländska kollegor. D&M ser, fullt logiskt, denna eventuella möjlighet som 0 %, varför risken att han blir skadad således måste var minst 100%.

Gibbs får sällskap av den utlånade Henri Lansbury i Englands U-21 lag vilka träningsspelar mot Danmarks och Islands motsvarigheter. Lansbury lär väll fortsätta att framstå som den nya David Seaman medan Gibbs skaderisk landar på måttliga 65 % usually known as resten av säsongen.

Så tolv spelare aktiva i Arsenals A-trupp åker på landslagssamling. Eftersom det är just Arsenalspelare vi talar om är skaderisken så klart överhängande. Medianvärde 50 % och ett medeltal på 39.6 % risk för medföljande skador. Utifrån detta kan vi genast gissa oss till att både Denilson och Diaby spelar den 2 april mot Blackburn, om nu den förstnämnde inte skadar sig på träning. Risken för det ligger uppskattningsvis mellan 75 och 100 %. Det är för ävrigt också ganska hög risk att Almunia står i mål och risken för vidare malörer från dennes sida är väl, ungefärligen, hundraprocentig.

Mer om det och mycket annat senare i livet.

2 kommentarer:

  1. Din blogg e så jävla kass..
    Sluta skriv.

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om detta kommer chocka dig, det kanske är bäst att du sätter dig ned för säkerhets skull. Men om man så känner, så är det okej att låta bli. Trots den oändlighet av visdom D&M ack så generöst, bidrar med, är det okej att låta bli att gå in på sidan.

    Man kan hålla sig till Aftonbladet, Flashback eller vad man nu känner passar en bäst.

    Hoppas du återfår hälsan.

    Mvh
    Davidsson och Mannen

    SvaraRadera