tisdag 8 mars 2011

Lånade pengar och friserad fjäderskrud

Godhetens GB-glassklädda företrädare, fc barcelona, har ju alltid haft som vana att ranta på ändan, men ändå sedan bli upphjälpta. Banker har hållit dem under armarna och de styrande över den del av Spanien som kallas Katalonien, har aldrig missat värdet av den propagandaapparat som ett framgångsrikt fotbollslag innebär. Vi hjälper ju varandra, vi håller ihop och vi är mer än en herrklubb.

Om ändå Henry Norris hade varit med oss…

Föreningen har dock ovanan att inte riktigt sköta sina finanser. Ekvationen ”Egenstöpta katalanska produkter som har varit i klubben sedan 9 månaders ålder” + ”K2-höga berg av löneutbetalningar”, har allt som oftast landat i en inte allt för spännande paradox. För trots att klubben anser sig helt självbesörjande på spelare och fast alla innerst inne är katalaner. Trots att alla världens bästa spelare innerst inne bara drömmer om att få spela för just den här klubben, som är mer än en klubb, och därför nästan gör det gratis, så har de försett sig med skulder likvärdiga ett mindre ulands totala statsbudget.

Då denna paradox i perioder krupit allt för nära klubbens räknebok, har det alltid funnits hjälpande händer som, med en diger samling mjuklena sedelbuntar, i sann kamratanda velat klia storklubben på ryggen. Skola, vägar och en massa annan ickefungerande infrastruktur, whatevva! Men en välmående storklubb, det måste vi har i regionen som är mer än en region. Regionen och kapitalet har liksom suttit i samma båt roendes utmed den spanska ostkusten.

Om ändå Henry Norris hade varit med oss…

Så när Svenne Banan i kväll återigen bänkar sig för en Clash of The Finfotboll så är det inte mellan ”Lag Gammal och trött tränare med dåligt väder och en fattigmansversion” och ”Lag Unicef plus egna talanger som räddar världen och världsfotbollen”. Det är en match där storkapitalet och svågerpolitiken möter ett vanligt j-la fotbollslag från norra London.

Eftersom bland andra Alexander Song och Theo Walcott är skadefrånvarande borde laget se ut ungefär såhär:

Szczesny
Sagna-Djourou-Koscielny-Clichy
Diaby-Wilshere
Fabregas
Nasri-Chamakh-Arsjavin

Diaby har ju varit på denna sidas tapet tre dagar i rad nu, fast i valet mellan pest och kolera så får Diaby spela. Världens bästa Bendtner hade stor show mot League One-laget Orient förra veckan, men borde absolut petas till förmån för den i europaspel certifierade Chamakh. En hux-flux färdigrehabbad Robin van Persie är inte alls färdigrehabbad utan kommer att sitta på bänken hela matchen. Detta eftersom Wenger inte kommer att hamna i det läge då offensiva byten kommer att behövas. Frågor på det? Matchen kommer att dömas av den italiensktalande schweizaren Massimo Busacci som mest är känd för att ha givit Spanien en, allt annat än rättvis, straff och samtidigt skickat Ukrainas Vaschuk ur VM 2006. För att endast ha fått en match i sommarens VM, samt för att ha dömt CL-finalen 2009, mellan Manchester United och fc barcelona. En match som barcelona vann med 2-0.

Om ändå Henry Norris hade varit med oss…

3 kommentarer:

  1. Du är ju för fan dum i huvudet. Varför måste du sitta och ljuga ihop saker om Barcelona? Ännu en hjärntvättad svensk av Aftonbladet och Zlatan? Din arsenalråtta

    SvaraRadera
  2. Aj, då. Där kom du på mig. Attans också!
    Men vad var det, lite mer precist, då anser mig fabulerat? Domarens nationalitet? Diabys förekomst i spalten, tre dagar i rad? Att barcelona ligger på/vid spanska ostkusten? Du får jättegärna förtydliga dig, Anonym.

    Ha det så bra och välkommen åter.

    /Davidsson och Mannen

    SvaraRadera
  3. @Anonym

    Gör sanningen så ont?

    /Cantona

    SvaraRadera