tisdag 15 mars 2011

Doktor Lehmanns Gångväg

I gårdagens inlägg målade D&M med det svartaste av mörkläggningar. Med stora vida penseldrag målades, om inte f-n på väggen så i varje fall, en inte allt för ljus morgondag upp. Yviga gester, storvulen fruktan och en fullt adekvat reaktion från en luttrad Arsenalfantast som D&M. Idag är tillvaron smått ljusnande, mörkret har till viss del fått ge vika för lite nyheternas upplysande fägring.

För det är av vinsterna vi känner livets glädje, men av förlusterna vi formas till vilka vi blir.

Som ett brev på posten, eller som en google translate senare, går gamle mittfältskämpen Emmanuel Petit ut i The Sun, av alla publikationer på denna jord, och berättar om livets sanningar. Att han minsann anser Arsenals spelare i allmänhet, och lagkapten Fabregas i synnerhet, vara i behov av psykologstöd. Och som den medmänsklighetens ädla riddare, som den levnadsprofet och barhängsfilosof D&M är så håller vi med alla dagar i veckan. Visst behöver spelarna i Arsenal, liksom majoriteten av alla elitidrottsmän, träna sitt psyke i alla fall ett uns av vad de tränar sina kroppar.

Men skall de verkligen få rådet från Emmanuel Petit? Jag menar, från killen som lämnade Arsenal för allt guld i Katalonien och sedan reste vidare till det preromanskt sunkiga chelsea fc och där vann just precis ingenting. Är det verkligen han som skall råda andra att konsultera psykolog? Med de klubbvalen? Ja, eller hur?

Nej, då är det bättre att lägga sin hand över nästa kille som i pressen nämns med Arsenalanknytning. När detta skrivs är det bara rykten, inga offentligt förevisade påskrifter. Men vi snackar om han 41-åringen, han psykbrytsnubben, han geniet, han mästaren, han Mad Jensen. Den germanskaste av alla stora germaner, alla oktoberfestivalers önskedröm och alla helikopterfantasters helikopterfantast Jens Lehmann.

Just han, just denne titan och gigant ryktas nu vara svaret på Szczesnys frånvaro. Han skall enligt uppgift vara på väg till London Colney för att vässa sig i form till att återta bänkplatsen bakom det gröna hönset i mål. God damn, eller kanske Gott verdammt som Jens själv skulle säga.

Tänk på alla alibijoggande mittfältare när de får multipla dativobjekt i hårtorksform stenhårt i bakhuvudet. Tänk Mad Jens´ stinna blick stirrande djupt i de katalanska brunnarna sökande efter något brännbart att antända. Tänk hans menande finger mot tinningen, fritt för alla att tolka utifrån Lex Jens. Ja, j-klar i min lilla låda, då blir det åka av under ligaupploppet. Och skulle så vara fallet så har vi dessutom löst alla eventualiteter som Emmanuel Petit skall ha givit uttryck för.

För den erkänt stabile och av D&M högst respekterade Martin Keown sade under gårdagen: "[Jens is] a good communicator and excellent at identifying which of his team-mates are giving everything and who could offer more”. "If something needs to be said, he'll say it." Så vem behöver psykologstöd, när du kan få da real shit, en levnadskonstnär och Livscoach i samma paket, i form av Mad Jens? En äkta Mad Jens. Ja, då blir det åka av.

Något för Jens ”The Kindergarten Cop” Lehmann?

2 kommentarer:

  1. Jag har en snygg fotbollstroeja som det staar "LEHMANN 1" paa ryggen. En tysk kompis kopte den aat mig foer naagra aar sedan i Hamburg. Gaangvaegen paa bilden aer foer oevrigt uppkallad efter min Farfar (som hade samma namn som jag).
    Mvh, Jörgen Niklas Lehmann
    http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/nya_gatunamn,doktor_lehmanns_gangvag?OpenDocument

    SvaraRadera