onsdag 23 mars 2011

Landslagsuppehåll del 1

Det skulle kunna vara en andningslucka, ett vattenhål eller en stund för stillsam vila. Landslagsuppehåll. Uppehåll från Arsenal. En stund för landslagsspelare att agera i sitt lands fotbollskläder, men inte uppehåll för oss. För oss fantaster finns, oavsett landslags eventuella göromål, inga uppehåll från Arsenal.

Så av den orsaken ser vi över våra landskampande spelare och kalkylerar på risker. Med Song, Fabregas och Walcott redan på skadelistan och kvar i London för rehab så minskar riskerna avsevärt.

Ramsey är uttagen för att med sitt Wales kvalspela emot Wilsheres England på Millennium Stadium i Cardiff på lördag eftermiddag. Tisdagen den 29:e spelar Wales mot Skottland i något som kallas Carling Nations Cup, vilket är en turnering bestående av nämnda Wales, Skottland samt Nordirland och Irland. Man får anta att lördagens match kommer att vara fylld av hårda smällar och gammelbrittiska rackartag, medan nedjoggningen mot Skottland kommer vara ett betydligt snällare möte. Frågan är hur troligt det, med tanke på den nyliga comebacken, är att Ramsey matchas mot England, men D&M gissar på ett sent inhopp när matchen redan är förlorad. Sedan startar Ramsey mot Skottland. Skaderisk: 25 % inklusive setbacks.

Vår tickande skadebomb Rosicky åker till Spanien för att, med sitt Tjeckien, EM-kvala mot det landets stora stolthet. Dagarna efter så tar hans landslag emot Liechtenstein i samma turneringsförspel och eftersom ett stycke text om Rosicky, utan begreppet ”hög skaderisk”, vore denna sidas största utmaning någonsin, landar den, enligt D&M på sina stadiga 55 %.

Sagna, Clichy och Nasri är samlade för att tillsammans med ett gäng andra fransmän EM-kvala mot Luxenburg på fredag och spela en vänskapsmatch mot Kroatien (vilken paradox i sig) den därpå följande tisdagen. Nasri och Sagna kommer att spela medan Clichy fintränar och eventuellt matchas mot det vänligt sinnade Kroatien. Då gamle londonofilen Gallas, enligt rykten, inte kommer närvara vid denna samling, måste Nasris skaderisk anses minska avsevärt i och med detta. Risk: Sagna 30 %, Nasri 40 och Clichy 15.

Nämnde Wilshere har plötsligt blivit Mr Capellos favvomittfältare, vilket borde vara en mardröm för varje Arsenalfantast. Han kommer få duktigt med stryk borta i Cardiff, vilket borde innebära att han matchas sparsamt i träningsmatchen mot Ghana den 29:e. Nu är ju JW någonting så ovanligt som en Arsenalspelare utan ett skade-CV långt som det östtyska damlandslaget i kulas samlade kroppsbehåring, varför D&M spår att skaderisken torde vara ringa 70 %.

Eboué kvalspelar till Afrikanska Mästerskapet med sitt Elfenbenskusten som, i Ghanas huvudstad Accra, möter Benin på lördag. Han kommer spela hela matchen men eftersom den kommer vara galet mycket mer vänskaplig än alla idag nämnda vänskapsmatcher kommer han åter till London Colney härligt konform och i sällskap av ungefär 0 % skaderisk.

Detta var del ett av planerade två rörande detta landslagsuppehåll och kalkylerade risker i samband med detta. I morgon återkommer vi, inte helt ologiskt, med del två, i vilken vi även lägger ihop, drar ifrån och rundar av uppåt. Vi spår även lite kring eventualiteters onödighet, blandar saliv med blod och tar oss en trisslott. Väl mötta då.

1 kommentar:

  1. Trevligt inlägg, trots att det är tragiskt.

    Ska bli väldigt intressant att se vad Robin får för procentuell skaderisk.

    SvaraRadera