onsdag 9 februari 2011

18

D&M bryter den vita veckans tystnad för att tillkännage en häpnadsväckande numerologisk upptäckt eller i varje fall en krumbukt på tingelsers eventuella samband. Under resor ute i vida världen har du säkert stött på det faktum att en enorm mängd hotell belägna i höghus saknar våning 13. Våning 12, check, våning 14, nja ibland, våning 13, nope. Alla känner vi till den närmast vedertagna triskaidekafobin och varför vi försöker skydda oss mot den hemska fara som siffran/numret 13 anses innebära.

Som Arsenal har du antagligen ingen speciell relation till numret 13. Spelare som burit detta nummer på ryggen har kommit och gått, du har kunnat älska och förlåta utan numrets eventuellt olycksbådande inverkan. Du har sett arsenalspelaren Abou Diaby sätta fast den första stolen på Fotbollens Nya Hem just den 13 i månaden mars året 2006, och det verkar ju ha gått bra. I varje fall för arenan. Siffran 13 bör inte innebära otur, den bör inte skrämma dig som varandes Arsenal.

Dock borde det finnas andra siffror som skrämmer dig. D&M anser sig vara relativt befriad från fobier och rädslor knutna till ting eller förehavanden, men kanske står vi här alla samlade framför en djup ravin, vid en skärseld eller vid en korsning där djävulen erbjuder dig pengar för att sälja din själ och din ligatitel.

Numerologisk mystik har alltid tilltalat den postmodernt irrande människan. Allt från den sysslolösa hemmafruns slentriansurfande i horoskopiska tolkningsscenarier i ena änden och den maniskt människokonsumerande kontorsråttan, som ljuger sig fri för bara en kort stund i sällskap av semilitterära sifferkombos och kvasireligiös symbolik, i andra.

Eftersom det heter att den som söker han finner, så behöver du inte ha D&M´s långhåriga historias sällskap i form av The New Wave of British Heavy Metal, för att leta snåriga numerära samband. Som Arsenal behöver du inte vara uppväxt på föda såsom The Number of the Beast för att se samband. Då det amerikanskt kristna popmetalbandet Stryper, med bibliska referenser light, försökte sig på sifferkombon 777, stod dåvarande D&M och reciterade texter som fick Hem och Skolas alla hårstrån att gråna i allt snabbare takt, men det är inte längre en nödvändighet för dig som Arsenal.

”For it is a human number, its number is six hundred and sixty six”. Och så börjar din förvirrat desperata hjärna lägga i hop och dra ifrån. 666? Subtrahera, addera, dividera… Vända och vrida, finna mönster och dolda budskap. Tungotal kontra skivan spelad baklänges. Plötsligt visar det sig, bitarna faller på plats och Tom Hanks projiceras för ditt inre. Svetten tränger sig fram i pannan. Sex plus sex plus sex är… 6+6+6=18

I djävulens hand har han inte ett antal sexor, talet han håller i är inte tre gånger sex, talet han berättar om är 18. Din andhämtning börjar bli onyttig, din puls likaså. Tinningarna bultar och yrseln tränger sig in under pannan. 18. Talet är 18.

18=Cygan
18=Silvestre
18=Squillaci

Wenger? Help? Please..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar