fredag 4 februari 2011

I Jämmerdalen

…finns det alltid att göra. Ingen rast, ingen ro, bara gno, bara gno. Arbetsmaterial och grundförutsättningar av yppersta kvalité, så kallat realkapital an masse och som Arsenal är vi inte bara Wengerskt gnälliga utan har, i de flesta av fallen, även skäl till en ganska stor del gnällighet och jämmer. Vi har alltid tusenfalt av missade målchanser, rörigheter vid fasta situationer, för att inte tala om uteblivna hemjobb av spelare som inte förstår att en placering på det centrala mittfältet faktiskt innebär ett defensivt ansvar, inte minst när motståndarna kontrar.

Om det skulle brista, om detta ymnighetshorn av elände skulle sina. Ja, då kan vi ju garanterat luta oss tillbaka och vänta på att skadorna skall komma som ruttnande manna från himlen.

Så jämmer och elände är inget vi behöver stå utan, ingen brist vi behöver känna att vi bär på. Inte som Arsenal inte. Så därför känns det just nu nästan lite märkligt. För när D&M under gårdagen klickade på en av de stora svenska kvällspublikationernas internetsida och fann en rubrik ungefärligen ”Arsenalstjärna borta resten av säsongen. Tvingad till operation”, så gick maskineriet igång. Självklart flaxade tankarna kraxande iväg till en Song som måste ha fått någonting väldigt farligt i vänsterbenet efter kollisionen i Evertonmatchen. Eller att Nasris bristing i bakre låret har visat någonting ännu allvarligare. Fellainis gnagande på TW14 måste varit värre än vi kunde föreutse. Eller varför inte RvP, han brukar ju vara ett säkert kort när det gäller skadefrånvaro. Eländes elände, nu börjar skadevåren, back to the Arsenal Way to walk.

Så utan att förringa Fabianski, vilken enligt D&M spelat oerhört mycket bättre i år, eller okej, han har i år spelat målvakt, till skillnad från tidigare år då vi inte riktig vet vad han pysslat med. D&M känner med honom och hans anhöriga, men på den positionen har vi redan hans unge landsman som adekvat ersättare. Och Song ryktas vara tillbaka redan mot Wolves om dryga veckan och inget nytt om varken Nasri, TW14 eller RvP. För är du Arsenal så är inga nyheter, bra nyheter. Om du är Arsenal så är detta gott. Om du är Arsenal så ser du också fram emot lagets match på St James´ Park (för det där sportcenter@stjamespark.com, eller vad det nu hette, är väll dumpat, eller?) på lördag.

Du ser fram emot hur Wenger skall fylla Songs lämnade lucka. Skall det bli med Denilson eller med Diaby? Två förvisso enormt spännande alternativ, men D&M ger Wenger rådet att sätta in Eboué på den platsen. Inte bara för att han är uppvärmningarnas okrönte kung, eller för att Wenger genom att sätta in Eboué på CM ger Denilson och Diaby ett varningens finger, utan även för att Eboué har varit bra mycket bättre som CM/DM än vad både Denilson och Diaby sammantaget varit de senaste två åren.

Och vad händer där Nasri brukar spela? Blir den det gamle Rosicky eller den med Arsenalmått mätt, riktigt gamle Arshavin, som pånyttfödd i Anfield-form, rullar upp Toonsförsvarets högra flank? Kommer TW14 hålla för ännu en match denna vecka? Mittbacksparet, hur kommer det att se ut? Hur många minuter kommer matchuret att visa när JW tar sitt första gula kort med ett brett leende? Och hur kommer spelet att se ut? Detta arsenalska signum, kommer det att generera i gjorda mål? Kommer Kapten Fantastisk att fortsätta skälla ut en massa löst folk och få en hel folkstorm emot sig? Kommer vi få se Wenger stående som Jesus, uppvisad på läkaren?

Visst finns det goda förutsättningar för ett fortsatt och invant Liv i Jämmerdalen…

2 kommentarer:

  1. jisses, jag hade glömt av sportcenter@stj.... etc. fnitteranfall på hög nivå! tack!

    SvaraRadera
  2. Mittbackskrisen samt nu Song skadad är ett allvarligt problem. Att spela Eboué som defensiv? Har han gjort det i någon match? Utveckla gärna det om du kan! :)

    arsenalgunners.webblogg.se

    SvaraRadera