lördag 5 februari 2011

Eboué som defensiv mittfältare

Asså... Av en defensiv mittfältare krävs inte bara en vilja att kämpa för laget. Inte bara underkastelse och acceptansen av att bli en så kallad vattenbärare till de offensiva, de som får sola sig i strålkastarljuset. Som tjänar de grövsta pengarna och får det saftigaste nattklubbsförslagen. Det krävs även, eller snarare framför allt, en förmåga att läsa spelet. Att kunna förutse var nästa bollmottagare står, vilken yta som skall täckas och vilken löpning som skall tas.

Utifrån dessa olika parametrar vore en Eboué som central mittfältare med defensiva huvuduppgifter en omöjlighet. Kanske bortsett från den laglojalitet Eboué visat, den oerhört vackra sidan av hans personlighet, att ohämmat kunna lufta fram en annan spelare i truppen som gjort någonting bra. Exempelvis blir ju alltid målskyttarna hissade högt, eller burna på en rygg, när Eboué är med på banan. Det är vackert och oerhört fint. Bortsett från den skönheten så är det inte många rätt i DM/CM-boken.

Men efter att D&M under gårdagen föreslagit Eboué att ta över Songs plats när denne nu är skadefrånvarande, undrade läsaren ”Patrik” om redaktionen kunde utveckla resonemanget, och ja, det kan vi. Då ålderdomen sätter in så sviker minnet, varför fikarummets samlade kompetens inte kan komma ihåg när det var, endast att, och även lite granna hur, det var. Om det var några försäsongsmatcher 2008, eller om det även var i Nasris debutmatch mot West Bromwich i augusti samma år, här sviker minnet. Men upplevelsen var att Eboué vid dessa tillfällen, faktiskt tog löpningar, täckte spelare och, nu kan D&M vara ute på riktigt tunn is här, höll sig upprätt största delen av matchen. Så kanske inte häpnadsväckande bra, som den högerback som peakade -06, -07, men inte heller som den nästan vilsne Bambi på ovan nämnda hala, högerytter vi fått se de därpå följande åren. Någonting In Between, som vi brukar säga, här på denna blogg som inte är en blogg.

Fast huvudorsaken till att barhängsfilosof D&M föreslog Eboué att ta över Songs roll idag, var ju självklart den rakt igenom småaktiga, smått pennalistiska och oerhört primitiva orsaken.. Att knäppa de, de två senaste säsongerna, underpresterande herrarna Diaby och Denilson, ganska bryskt på näsan. Nu när Eastmond är utlånad till Bermondseys stolthet och Frimpong fortfarande är justerad, behöver vissa spelare, ingen nämnd ingen glömd, få sig en moralisk uppsträckning. Och där skulle hjälpgumman Eboué ha ännu en viktig roll att spela.

Vad säger du, ”Patrik”, fann du svaret tillfredsställande?

/D&M-centralen

2 kommentarer:

  1. Oavsett om Eboue är DM så känns det som att D&M spelat DM själv. D&M som vattenbärande DM. Deeinem eller DnM är du säker på att du/ni inte släppt ett par hiphopplattor av bara farten nån gång på 90talet?

    SvaraRadera
  2. Nope, ingen ungdomlig hipp-hipp för D&M. Däremot lite valavvägd stadiumindie. Det är bara att lalla in på http://www.myspace.com/planetnick och låta svårmodet falla.

    SvaraRadera