torsdag 10 februari 2011

En hand på ett lår

Denna vecka är, av Team D&M, utlyst som vit. Vit såsom utan röd torso, utan kanoner och utan nordlondonska referenser. Vit vecka såsom helt fri från favoritdrogen engelsk fotboll i allmänhet och ditt vitärmade hjärtas Arsenal i synnerhet. Vit såsom gör någonting meningsfullt med ditt liv och all din tid.

Efter att under gårdagsmorgonen ha blivit neddragen i numerologiska mysterier och häpnadsväckande avslöjanden. Efter att ha försökt stå utanför, fri från arsenalska frågeställningar, tittandes ut mot den fotbollsbefriade världen, bort från lag som har en fyramålsledning och tappar den till ett kryss i en nordengelsk stad med högst tvivelaktig dialekt. Efter att vi alla chippat efter andan, lagt en hand över hjärttrakten och förfasats över sifferkombinationer som lett till ett visst nummer. Efter detta skall vi idag ägna oss åt tacksägelse.

För under gårdagen lades en hand på ett lår. Eller kanske snarare en hand på ett knä. En helande, en nästan sakralt lyckogivande och välsignande hand. Den Wengerska handen lades på ett trasigt mittbacksknä och det varde gott. Gott såsom bara en elak inre blödning som skapade ett inre blåmärke, såsom aj f-sen vad detta gör ont, då måste det absoluta vara någonting farligt och långtida och såsom oj det var det visst inte säger det schweiziska läkarteamet. Gott såsom i nej, det vara bara något som kändes ont, inte som var ont eller ondska.

Så när den Wengerskt varma handen lades på eller över en mittbacks ömmande knä, varde det gott, helande och helt. Detta besked strömmade ut över världen, in på D&M-redaktionens lelleprinter och in i alla, efter gårdagens numerologiseans, darrande asplövssjälar. En helad nummer 20 blev lösningen, en helad nummer 20 blev svaret och en helad nummer 20 skyddar oss från fasan över alla nummer 18 som fått oss att backa in i skräckfilmsliknande rumshörn. Tack Wenger för din kraft, din balsamerande effekt och ditt remedie till fingertoppar. Johan Djourou är tillbaka, kanske redan mot klubben som bara är en klubb, som bara är lika smutsiga som alla andra, i smuts krälande lag.

Tack för en hand på ett lår, en hand på ett knä, en hand som hel, ren, frisk och snäll. En hand som pekar på en mittback med nummer 20, i samband med kommande laguttagningar.

2 kommentarer:

  1. Tjena D&M!

    Jag tycker det är märkligt, för att inte säga trist att Arsenal.com inte kan leverera vettiga nyheter kirng Johan Djourou. Det är tydligen Schweiziska landslaget som levererar nyheter kring sin egen nyckelspelare.

    Annars var det typiskt att du tog upp Newcastlematchen, jag har själv fått agera ambassadör för frågan "Vad fan var det som hände i helgen Tobbe?" Hur svara man på en sådan frågeställning med mindre än 3 ord?

    Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. D&M skulle nog svara: barton, nolan, dowd. Utan ett uns bitterhet eller den elaka ovanan att skylla ifrån sig!

    /D&M

    SvaraRadera