måndag 7 februari 2011

Vit vecka

Nu jäklar skall jobbet få följa med hem. Du skall ta portföljer, ryggsäckar och polska attachéväskor fulla med kluriga funderingar om eventuella lösningar, praktiska problemställningar och målbilder som måste identifieras. Strategier skall läggas upp, chefen får gärna ringa hur mycket som helst efter att Bolllibompa är slut och ingen ansvarsbelastning i världen kan vara för diger eller för betungande. Kanske lite energidryck och sedan på det igen. Nu skall dina armbågar vässas för nya framsteg i den karriäristiska bambakön.

Även villan/lägenheten kan behöva sig en uppfräschning. Grönsåpan fram och plasthandskar på, nu skall här fejas och donas också. Gräv upp en dränering, lägg om ett tak eller installera en uppsjö med nya vitvaror. Beställ en container av bara farten, inte för att du behöver det, utan för att du kan. Köp hinkvis med vit färg och ge dig fanken på att lära dig konsten att lasera som på TV4. Realisera din frus allra vettlösa visioner om en hemmiljö värdig världens alla inredningstidningars specialbilagor. Ge dig bara den på, att vakna upp med blåsor i händerna, valkar på knäna och ha ett par välanvända snickarbyxor som det första du ser på morgonkvisten.

Åk in till stan. Lev upp till de styrande politikernas dröm om den absoluta konsumtionen. Peaka och sikta sedan ännu högre. Ge din garderob den uppdatering den förtjänar och väntat på sedan ditt liv som vinglande singel tog slut. Använd presentkortet du fick av i julklapp till att köpa en fräck pikétröja du absolut inte behöver och var lite generös mot dig själv, för en gångs skull. Unna dig. Våga. Ta ett litet steg, men ett stort steg för mänsklighetens samlade manliga fåfänga. Låt fuchsia och aqua bli dina nya färger. Gå in och tag plats, begär expeditens fulla uppmärksamhet och konsumera dig lycklig och harmonisk.

När du är på vägen hem köp lite hämtmat, kanske thai, kanske indiskt eller varför inte något, som det heter, italienskt. Låt dig uppfyllas av smakernas ytterligheter och unna dig att gå på upptäcktsfärd längs med gourméiska ängsmarker tidigare okända. Bryt ny mark, ta ett steg och locka in begreppet utveckling till ditt middagsbord.

Ett glas rött, några vältimade komplimanger och lite kravfri närhet. Säg till din älskling att i kväll vill du bara kramas och vara nära. Att du vill prata, men framför allt är väldigt nyfiken på vad hon har att säga. Lyssna. Känn. Upplev. Förnya och var lite spontan för en gång skull. Leta upp en fot, ett knä eller ett par axlar att massera. Tänd ett doftljus och lär dig använda vardagsrummets dimmer på ett helt nytt sätt.

Ta en sväng förbi pocketshop. Slå en lov kring det kommunala biblioteket. Låt dig återuppleva romcomens litterära krombukter och bjussa dig själv på ett fniss, på lite igenkännande och på lite oväntat tokspontana vändningar. Ta det lugnt, ta ett Toy.

Bygg en träjärnväg, lägg ett pussel eller introducera dig själv för senaste generationens Barbie och Ken. Lär ut det eminenta kortspelet Skitgubbe eller inled dina ungar i naturisens alla frestelser. Bygg en koja och koka lite varm choklad. Bygg en legobil eller rita en prinsessa med kolsvart hår.

Ta en vit vecka. En vecka där vitt inte är färgen på en tröjas ärmar. Där vitt inte kommer i sällskap av den vackraste av rött, tillsammans med lite blått i ett klubbmärke, med en kanon eller med bokstäverna A C med en fotboll i mitten. Ta en vecka off. Ta en vecka att rena, att rensa att omorganisera. Ta en vecka utan drogen. En vecka utan Arsenal. Ta en vit vecka.

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet D&M! Detta är även aplicerbart på ett annat lag från de nordvästra
    delarna på ön…

    /413 22

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera