tisdag 22 februari 2011

Välkommen till AVG´s äktenskapsrådgivning

Denna vecka skall vi snacka lite rödvitrandigt. Inte som i den lilla staden Grännas gåva till omvärlden, utan som i den lilla staden Stoke-On-Trents gåva till fotbollsvärlden. Men innan vi vågar oss in på sådana nasty domäner, måste vi först beta av lite mer närliggande otäckheter.

Trogna D&M-läserare kan inte ha undgått att här drivs en tes om att en stark och nära relation till ett fotbollslag (förslagsvis Arsenal) har en positiv inverkan på primärrelationen, det vill säga den till din fru, man eller sambo/särbo. För ett otränat öga är det kanske inte så uppenbart, men för den relationellt luttrade gurun D&M faller pusselbitarna på plats. Följer du ett fotbollslag nära och investerar digra känslor, exempelvis kärlek, avsky, glädje och sorg, så minskar risken för otrohet. Detta arenan för då den utomäktenskapliga känslovärlden redan är ockuperad. Det finns liksom inte plats för en kvinna till när du redan fular runt med random 11 andra män.

Med denna tes i bakfickan skall vi idag närma oss gårdagens match i FA-kuppens femte omgång, när vi mötte Leyton Orient på Brisbane Road. D&M´s införtext kretsade kring Orients hemmaplan, vilken D&M aldrig själv, men sett plenty of bilder of. Ni vet. Footypornsurfing. Arenapornsurfing. En utomäktenskaplig kontakt som fram till nu sets som helt ofarlig, både primärt eller sekundärt.

Vid ovan nämnda införtexts skapande vart ju D&M självklart rymden runt för lite skön info och en go bild. Oavsett vad vi tycker om slutresultatet så är det här inte målet, utan själv resan, som är mödan värd. För D&M skriver text, väljer ut lämplig bild och lägger in hela rasket i bloggen-som-inte-är-en-blogg. Det obligatoriska knapptrycket på ”visa blogg” (men för h-vette, det är ju ingen...) och sedan en säkerställande om att det ser ut som det skall och sedan är det färdigt.

Nej. Om det så brukar vara, så var det inte så denna gång. Ett klick på den medtagna bilden, som bland annat visade de i texten nämnda bostadshusen, och BOOM. Var är ”Chefen kommer-knappen när du behöver den”, är detta överhuvudtaget pratbart eller skall jag gömma mig under förnedringens fuktstinkande yllefilt? För upp ur en av de två äktenskapliga vattendelarna, det vill säga datorn (i annat fall TV´n) stiger ett avgrundsvrål. Hela skärmen blir illröd, i en vit ruta står det ”This website has been reported as unsafe.” ”We recommend that you do not continue to this website”. Dessutom har den vita rutan en röd sköld med ett kryss i, längst upp till vänster. Ja, ni ser ju själva.

Nu står D&M med skägget i brevlådan, här har det skitits i det blå skåpet och nu skall D&M få sina fiskar varma. Hjärtat tar sig ett oroligt skutt, pulsen ökar och det börjar susa i öronen. Största skuggan av lutheransk dom-skam-kombon, väller sig över skrivbordet och över D&M´s axlar, under vilken endast mörker kan råda.

Antivirusprogrammet AVG har satt ner foten för D&M´s arenaporrsurfning. Nu får det vara nog D&M, ”This user has been reported unsafe”. ”We recommend that you talk to your wife instead of visiting pages with arenaporn”. ”Maybe a glass of red wine, some foot-massage and some ohämmad attention of whatever she wants to speak to you about”. “Even if you are falling to sleep”. Ungefär så stod det nog egentligen i den illröda rutan som markerade fulsurf. Eller det som den relationsmogne mannen lärt sig söka efter, undertexten.

Så då var det bara att ta konsekvenserna, stänga ned bloggen-som-inte, ja ni vet, sätta igång ungarna i egenlek och sväva ut i köket där fru D&M stod över veckans handlingslista. Ta över den, lätta på ansvar och bereda en väg för samliv.

Tack AVG för denna äktenskapliga rådgivningsfunktionen, ni numera verkar ha i er gratisversion av antivirusprogrammen.

3 kommentarer:

  1. Avinstallera och skaffa Microsoft security essentials så är du hemma!

    /FFMRIF (Föreningen För Mannens Rätt I Förhållandet)

    SvaraRadera
  2. Mycket bra, hur ansöker man om medlemskap?

    /D&M

    SvaraRadera
  3. Kontakta våran representant för lokalavdelning Guldheden, han träffas säkrast på Dr Heymans Gata lördagar från kl 16.

    SvaraRadera